Cara Mengintip Peranti yang Disambungkan ke Wi-Fi Saya

Cara Mengintip Peranti yang Disambungkan ke Wi-Fi Saya

Penciptaan Wi-Fi telah menjadikan hidup kita lebih mudah pada banyak akaun. Anda boleh menghapuskan kucar-kacir wayar di seluruh rumah dengan membawa semua peranti aktif di bawah satu rangkaian. Persoalannya, bolehkah anda melihat apa yang dilakukan oleh seseorang pada telefon mereka melalui Wi-Fi?

Jawapannya ya. Walaupun kedengarannya tidak beretika, anda mungkin mempunyai sebab yang sah untuk memantau anak-anak anda di bawah umur atau pasangan yang curang. Walau apa pun alasan anda, kami akan menjawab soalan anda "cara memantau peranti pada Wi-Fi saya" untuk kebaikan.

Isi kandungan

Bolehkah Anda Mengintip Seseorang Melalui Wi-Fi?

Seperti yang telah kami jelaskan, anda boleh mengintip melalui penghala Wi-Fi. Cara anda mahu melakukannya akan menentukan kedalaman pengetahuan yang anda perlukan tentang teknologi yang berbeza.

Secara umumnya, terdapat tiga cara utama untuk mengintip peranti yang disambungkan ke penghala Wi-Fi anda. Mari kita terokai mereka dengan lebih terperinci.

 1. Apl Pemantauan Pihak Ketiga: Apl sedemikian ialah cara yang paling boleh dipercayai dan berkesan untuk mempelajari cara mengintip iPhone melalui Wi-Fi. Sudah tentu, ia juga berlaku untuk peranti Android. Alat seperti Phonsee, mSpy dan Eyezy membolehkan anda memantau aktiviti rangkaian dan apl individu. Anda juga boleh menetapkan makluman untuk tindakan tertentu pada peranti sasaran supaya anda boleh mengambil langkah yang diperlukan dalam masa nyata.
 2. Ciri-ciri Terbina dalam Penghala: Kebanyakan penghala Wi-Fi moden mempunyai alat pemantauan terbina dalam. Dalam kebanyakan kes, anda boleh memantau aktiviti rangkaian dan penggunaan lebar jalur mereka. Selain itu, anda boleh menetapkan had atau menambah penapis kanak-kanak untuk menyekat tapak web tertentu. Di mana kekurangan ciri terbina dalam adalah pemantauan sebenar aplikasi. Memandangkan adalah tidak beretika untuk menggunakan WhatsApp seseorang atau apl pemesejan lain, pengeluar penghala tidak membenarkan anda mengaksesnya.
 3. Pengimbas Rangkaian: Sedikit lebih maju daripada penghala dan alat pemantauan pihak ketiga, pengimbas rangkaian boleh membaca ke dalam alamat IP dan MAC peranti sasaran. Pengimbas yang lebih maju boleh membaca mesej teks dan memantau aplikasi pemesejan seperti WhatsApp atau Facebook Messenger. Kelemahannya ialah anda perlu membelanjakan banyak wang untuk pengimbas ini dan cukup arif dari segi teknikal untuk menyediakannya.
sepanduk

Cara Melihat Perkara Yang Orang Lakukan pada Wi-Fi Anda dengan Apl Pihak Ketiga

Memandangkan semua pilihan tentang cara mengintip seseorang melalui Wi-Fi, apl pihak ketiga ialah penyelesaian terbaik. Mereka membenarkan anda mengakses peranti sasaran dan semua kandungannya tanpa pemahaman teknikal yang mendalam tentang cara mengintip berfungsi.

Apakah pilihan, anda bertanya? Lihat jadual di bawah untuk apl pengintip Wi-Fi terbaik.

NamaCiri TerkemukaKeserasianhargaPenilaian
PhonseePemantauan KomprehensifSangat bagus$29.99/bulan5/5
EyezyPenyegerakan Wi-FiLayak$47.99/bulan4.5/5
mSpyPerisik iPhoneLayak$27.99/bulan4.4/5

Phonsee

Daripada apa yang kami lihat, Phonsee ialah apl pengintip Wi-Fi terbaik. Dengan aplikasi desktop atau mudah alih, anda boleh memantau hampir semua peranti yang disambungkan ke rangkaian rumah anda.

Untuk ini berfungsi, anda memerlukan kabel pengecas USB dan akses kepada peranti sasaran selama beberapa minit. Selain itu, komputer yang anda gunakan untuk melakukannya dan peranti sasaran mestilah berada pada rangkaian yang sama untuk Phonsee berfungsi.

Itulah cara ia berfungsi:

 1. Anda memasang apl Phonsee pada desktop anda. Tidak kira sama ada anda menggunakan Windows atau Mac; apl akan berfungsi sama pada kedua-duanya.
 2. Sambungkan peranti sasaran yang anda ingin intip dengan kabel USB.
 3. Buka apl Phonsee dan imbas peranti sasaran. Berikan apl masa untuk memuat turun data daripada peranti.
 4. Anda kini boleh memutuskan sambungan telefon. Walaupun selepas ini, Phonsee akan terus memantau mesej daripada WhatsApp , LINE, Viber, dan juga mesej teks biasa.

Apabila memasang dan menggunakan Phonsee untuk memantau peranti pada Wi-Fi anda, anda mungkin menghadapi beberapa masalah.

Satu perkara biasa yang kita lihat ialah komputer anda tidak mengenali telefon sasaran. Ia berlaku apabila anda menggunakan hab USB untuk menyambungkan telefon. Untuk mengelakkan isu ini, sambungkan telefon terus ke desktop atau komputer riba anda.

Satu lagi masalah biasa ialah peranti sasaran mungkin terputus sambungan. Pengguna melaporkan bahawa ia berlaku apabila sasaran dan peranti induk berada pada rangkaian yang berbeza. Semak menu Wi-Fi telefon anda untuk memastikan anda disambungkan ke rangkaian yang sama.

Apakah Maklumat Yang Ditawarkan Apl Perisik Wi-Fi Phonsee?

Phonsee ialah apl pengintip komprehensif yang boleh mengekstrak semua yang anda ingin ketahui tentang peranti sasaran, semuanya menggunakan rangkaian Wi-Fi anda. Anda boleh mengharapkan untuk mengekstrak data untuk:

 • Mesej WhatsApp
 • Log panggilan
 • Kalendar
 • Apl Talian
 • Nota
 • Kenalan
 • Sejarah pelayaran
 • Viber
 • Dan banyak lagi aplikasi sosial.

Cara Memasang Phonsee pada Telefon Sasaran

Mari mulakan anda dengan Phonsee dan ciri pemantauan Wi-Finya. Ia adalah proses yang mudah dengan hanya empat langkah.

Langkah 1: Muat turun dan Pasang Apl

Selepas anda membeli langganan yang sesuai untuk Phonsee, muat turun apl desktop. Anda akan menemuinya untuk kedua-dua Windows dan MAC. Setelah apl dipasang, log masuk ke akaun anda yang baru dibuat.

Langkah 2: Pasangkan Telefon Sasaran dengan Apl dengan Kabel USB

Dapatkan akses kepada iPhone sasaran dan sambungkannya ke PC dengan kabel USB. Ikut arahan pada skrin untuk melengkapkan gandingan.

Langkah 3: Ekstrak Maklumat daripada Apl

Setelah berpasangan berjaya, biarkan Phonsee melakukan tugasnya dan mengekstrak semua maklumat yang diperlukan daripada telefon sasaran.

Langkah 4: Putuskan sambungan Telefon Sasaran

Sekarang, anda sudah bersedia untuk memutuskan sambungan iPhone dan meletakkannya semula pada tempatnya. Anda sudah bersedia untuk menggunakan pengintip rangkaian Wi-Fi yang berfungsi dari jauh sekarang!

Eyezy

penyegerakan wifi eyezy

Eyezy merupakan satu lagi aplikasi pemantauan dan kawalan ibu bapa yang sangat popular. Ia mengikuti moto "Mengetahui daripada berharap." Dalam erti kata lain, apl itu menyasarkan orang yang bimbang tentang kesejahteraan anak bawah umur mereka atau kesetiaan pasangan mereka.

Walaupun Eyezy menawarkan banyak ciri pemantauan, seperti Sorotan Sosial, Pembesar Web, Makluman Ajaib, Penganalisis Telefon dan sebagainya, tumpuan kami adalah pada ciri penyegerakan Wi-Fi. Ia adalah gabungan semua ciri pengintip yang tersedia melalui aplikasi Wi-Fi tetapi disasarkan pada peranti wayarles.

Seperti namanya, ia menyegerakkan semua peranti pada rangkaian Wi-Fi anda.

Setelah dipasang, anda boleh menggunakan aplikasi untuk:

 • Pantau media sosial peranti sasaran.
 • Dapatkan akses kepada log panggilan mereka.
 • Baca mesej merentas platform sosial seperti WhatsApp, Line dan Kik.

Cara Memasang dan Menggunakan Eyezy

Walaupun operasi apl maju, aplikasi itu sendiri adalah mudah. Anda boleh mulakan dengan melengkapkan tiga langkah sahaja.

 1. Dapatkan aplikasi pada Windows atau MAC anda.
 2. Sambungkan peranti sasaran ke PC anda dengan kabel USB.
 3. Benarkan Eyezy mengimbas dan memuat turun maklumat daripada peranti.

Seperti yang telah kita lihat dengan Phonsee, bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu menyambung telefon lagi. Selagi anda boleh menyambung peranti sasaran secara diam-diam sekali dengan Eyezy, anda akan terus mendapat makluman dan memantau aktivitinya.

mSpy

apl mspy

mSpy sudah pasti salah satu nama terbesar dalam hal aplikasi kawalan ibu bapa. Tahukah anda bahawa anda juga boleh menggunakannya untuk mempelajari cara mengintip aktiviti internet melalui Wi-Fi? Ia mungkin terima kasih kepada komponen Perisik Telefon pada platform.

Seperti yang berlaku, mSpy ialah alat terbaik untuk mengintip iPhone melalui Wi-Fi. Sangat sedikit pilihan yang bijak seperti ini. Ia kekal tersembunyi walaupun anda memasang apl pada peranti sasaran. Selain itu, jika anda mengetahui ID Apple sasaran, hanya beberapa saat untuk mendapatkan mSpy dan berjalan.

Anda tidak memerlukan jailbreak untuk memasang mSpy pada iPhone anda. Ia berfungsi secara asli dan menawarkan lebih 30 ciri pemantauan. Daripada Snapchat ke WhatsApp ke Skype, anda boleh memerhatikan segala-galanya dengan apl tunggal. Ia juga menyediakan geolokasi untuk membuat sesuatu.

Cara Memasang dan Menggunakan mSpy

Untuk menggunakan mSpy untuk mengintip mesej teks melalui Wi-Fi, anda perlu mengikuti beberapa langkah.

 1. Lawati tapak web mSpy dan buka akaun.
 2. Beli langganan yang sesuai dengan keperluan anda.
 3. Muat turun apl mStar untuk desktop.
 4. Buka apl dan log masuk menggunakan bukti kelayakan yang anda hasilkan semasa pendaftaran.
 5. Selepas log masuk, pilih "Sediakan peranti baharu."
 6. Pilih "Sambung iPhone/iPad". Ikut arahan pada skrin untuk menyambungkan peranti sasaran menggunakan kabel USB.
 7. Anda sepatutnya menerima tetingkap timbul pada iPhone anda yang mengatakan, "Percaya Komputer Ini?" Tekan "Amanah" dan masukkan kod laluan untuk menyambungkan kedua-dua peranti.
 8. Setelah peranti disambungkan, ikut arahan pada skrin untuk memuat turun maklumat.

Bagaimana untuk mengintip Peranti yang Disambungkan ke Wi-Fi Percuma Saya?

Jika anda tidak sanggup membayar perkhidmatan pihak ketiga untuk mengetahui cara mengintip seseorang melalui Wi-Fi, terdapat juga kaedah percuma. Sudah tentu, kaedah ini tidak akan menawarkan walaupun sebahagian kecil daripada maklumat yang anda boleh dapatkan dengan alat khusus.

Tetapi jika ini yang anda mahukan, berikut adalah beberapa pilihan:

Apl Google Home

Apl Google Home

The Aplikasi Google Home menawarkan senarai peranti yang disambungkan pada rangkaian Wi-Fi anda. Tetapi itu tentang awak. Anda tidak boleh mengeluarkan butiran lain, seperti perkara yang dilakukan oleh peranti ini atau jumlah lebar jalur yang mereka gunakan.

Secara terang-terangan, anda boleh mendapatkan data berguna tentang alamat IP dan MAC peranti yang disambungkan.

Cara Mengintip Menggunakan Hotspot

Hotspot

Apabila anda menyambung ke rangkaian tempat liputan, ia pada asasnya menggunakan ciri Wi-Fi. Jadi, konsep utama mengintip melalui penghala dan hotspot adalah sama. Dalam semua kes, anda mesti memastikan sasaran dan peranti induk berada pada rangkaian yang sama. Selebihnya proses tetap sama.

Soalan Lazim

Bolehkah anda memantau peranti lain dan melihat apa yang mereka lakukan melalui Wi-Fi?

Ya, anda boleh mendapatkan akses kepada aktiviti tepat mereka melalui Wi-Fi. Apa yang anda perlukan hanyalah alat pihak ketiga seperti Phonsee.

Bolehkah saya membaca mesej teks seseorang melalui Wi-Fi?

Jika anda menggunakan apl pengintip penghala Wi-Fi pihak ketiga atau peralatan lanjutan seperti pengimbas rangkaian, anda boleh membaca mesej teks seseorang melalui Wi-Fi.

Bolehkah saya mendapatkan senarai pelanggan yang disambungkan ke Wi-Fi saya?

Ya, anda boleh mencari senarai lengkap pelanggan dengan alamat IP mereka menggunakan ciri terbina dalam penghala Wi-Fi anda.

Bolehkah saya mengintip telefon Android melalui Wi-Fi dan melihat tapak yang mereka lawati?

Ya, dengan alat yang betul, anda boleh melihat tapak web yang digunakan oleh orang ramai dengan Wi-Fi anda. Anda juga boleh menyekat tapak web tertentu untuk melindungi kanak-kanak daripada kandungan berbahaya di internet.

Adakah rangkaian Wi-Fi awam terdedah kepada penggodaman?

Rangkaian Wi-Fi awam adalah sasaran utama penggodam kerana kebanyakan rangkaian tidak menggunakan protokol keselamatan standard. Anda berisiko kehilangan maklumat sensitif apabila anda menggunakan rangkaian yang tidak selamat.

Kesimpulan

Kini anda tahu cara mengintip seseorang melalui Wi-Fi. Anda mungkin tidak pernah terfikir ia semudah memasang perisian pihak ketiga untuk memantau semua peranti yang disambungkan ke penghala anda. Ia adalah penyelamat untuk ibu bapa yang bekerja atau rakan kongsi yang prihatin. Atau, cuma ekstrak data daripada peranti yang disambungkan menggunakan kaedah percuma yang telah kami kongsikan!

Tinggalkan pesanan:

Alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Medan yang diperlukan ditanda *